JPM Kok

Merken

Schlegel

De Schlegel wereld van afdichtingen.

Met meer dan een eeuw ervaring staat het merk Schlegel voor hoogwaardige afdichtingen. Naast de samenwerking met onze klanten om specifieke oplossingen voor hun toepassingen te ontwikkelen, verbeteren wij voortdurend bestaande processen en producten en testen wij nieuwe verbindingen om voor elk type raam en deur een afdichting van de hoogste kwaliteit te bereiken.

Het leveringsprogramma laat zich onderverdelen in vier productgroepen:

Bovendien vindt u hieronder een toelichting op selectie, normen en specificatie van dichtingen.

Video's

Referenties

Metaglas, Nederland

HOGERE WINDBESTENDIGHEID
Metaglas is al 40 jaar toonaangevend op het gebied van innovatieve gevelelementen en interieuroplossingen van metaal en glas, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Alle producten zijn volledig maatwerk.

Reeds geruime tijd past Metaglas naar volle tevredenheid 2 types borsteldichtingen van Schlegel toe in haar ramen en deuren. Poly-Bond is een universele borstel voor het dichten van kieren. Voor een betere bescherming tegen tocht wordt het type Fin-Seal ingezet. Een weersbestendige vin in het midden van de borstel voorkomt extra warmteverlies.

Metaglas:
“ Ieder product wordt door ons zelf ontwikkeld, geproduceerd en gemonteerd. Maximale transparantie is het uitgangspunt. Onze ramen, deuren en glasconstructies worden daarom voorzien van zo slank mogelijke profielen. Vanwege de steeds zwaardere eisen aan de weerbestendigheid gebruiken wij de producten van Schlegel, waaronder Q-Lon, voor een optimale dichting. Hiermee bieden we onze klanten nu ook schuivende oplossingen die extreem wind- en waterdicht zijn.”

Poly-Bond en Fin-Seal borsteldichtingen zijn geschikt voor plaatsing in een T-groef en beschikbaar in vele breedte- en hoogtematen voor allerlei binnen- en buitentoepassingen. Voor een verbetering van de prestaties kunnen Q-Lon schuimdichtingen ingezet worden. Er is een ruim standaardassortiment Q-Lon schuimdichtingen leverbaar voor toepassing in aluminium- en kunststofprofielen. Neem hiervoor een kijkje op de Schlegel website of neem contact op met Schlegel voor maatwerk.

 
 
 
 
Download

Schreinerei Wundlechner, Duitsland

Wundlechner past al sinds 1991 Schlegel Q-Lon dichtingen toe en gebruikt jaarlijks meer dan 40.000 meter QL 3053, QL 3054 en QL 3070 voor de productie van zijn ramen.
Wundlechner vervaardigt en onderhoudt ramen, deuren en serres in talloze designs, optische stijlen, kleuren en vormen. Ze profiteren stuk voor stuk van de superieure prestaties van de Schlegel Q-Lon dichting.

Franz Wundlechner:
”Al sinds 1991 kopen we de Schlegel dichtingen vanwege hun lange levensduur en hun uitstekende geluiddempende eigenschappen. Ze bieden een goede warmte-isolatie in de sponning- en overslagzone op lange termijn, zelfs na meerdere decennia. De Schlegel dichting biedt betere isolatiewaarden dan standaard-dichtingen. We plaatsen ze op nieuwe ramen, buitendeuren en serres en gebruiken ze voor de renovatie van ramen tot 40 jaar oud. Onze klanten zijn zeer enthousiast over de Schlegel dichtingen.”

Tochtende ramen kunnen heuse energieverslinders zijn. U kunt tot 30% van de jaarlijkse verwarmingskosten besparen als u lekkende ramen dicht en tocht vermijdt. Wundlechner gebruikt dit in zijn voordeel in de raamrenovatieafdeling van de onderneming, waar oude, energieverslindende ramen worden opgeknapt.

 

 

Download

Schlegel sluit akkoord met Origin Easifold Doors

Schlegel werkt samen met Origin, een fabrikant van vouw-/schuifdeuren, om kwaliteitsseals te ontwikkelen voor zijn speciale deursysteem.
Origin is gevestigd in High Wycombe in het Verenigd Koninkrijk en is een bekroonde Britse fabrikant van op maat gemaakte aluminium vouw-/schuifdeuren. De CEO van Origin, Neil Ginger, had nood aan dichtingsproducten met een hoge weerbestendigheid. De seals moesten ook in verschillende kleuren worden geproduceerd, die perfect afgestemd moesten zijn op de kleuren van de deurframes.
Sam Speirs van Schlegel vertelt: “De schuifdeuren van Origin zijn echte topproducten. De weerbestendige dichtingen moesten dezelfde uitstekende kwaliteit hebben als de rest van het deurontwerp.”

“Ze vroegen onze hulp bij de ontwikkeling en productie van seals die perfect aan deze voorwaarden voldoen. We werkten nauw samen met Neil Ginger, de CEO van Origin, aan de ontwikkeling van twee op maat gemaakte seals, de Q-Lon 9135 en Q-Lon 9141. Daartoe moesten speciaal op de klant afgestemde gereedschappen worden gebouwd. Nu leveren we regelmatig seals in 11 verschillende kleuren, afgestemd op de populairste deurkleuren van Origin.”

“We zijn blij dat we de juiste oplossing voor Origin hebben gevonden en dat we kunnen samenwerken met deze fabrikant van kwaliteitsvolle vouwdeuren.”

Origin werd meer dan 10 jaar geleden opgericht en blijft continu groeien dankzij superieur ontwerp en engineering en een uitstekende klantendienst. Elke deur wordt gemaakt volgens de precieze specificaties van de klant. De openingsbreedte en de vouwbladen kunnen tot 400 mm smal of 1.200 mm breed zijn.
Alle deuren zijn uitgerust met een acht-punts sluitsysteem, dat voldoet aan de Secured by Design-standaard, en met het unieke vrij glijdende loopsysteem van het bedrijf.

Download

Intercontinental Amstel in Amsterdam is een vijfsterren superior hotel. Het ontving zijn eerste gasten in 1867 en wordt sindsdien geprezen
om zijn koninklijke uitstraling en huiselijke warmte. De 79 kamers en suites beschikken nog over historische details en geven de ruimtes een authentiek karakter. Het hotel met al zijn luxe faciliteiten garandeert een rustgevend verblijf in het bruisende centrum van Amsterdam.

Om het bijzondere karakter te behouden moest het hotel onlangs met behoud van de originele details worden gerenoveerd. In het verleden heeft het hotel klachten gehad van gasten over tocht. Aannemer Burgy ging op zoek naar een oplossing. Hun partner en ijzerwaren groothandel Gerritse adviseerde Q-Lon.

Edwin Hendriks, Account Manager van groothandel Gerritse IJzerwaren (onderdeel van Isero IJzerwaren Groep):

”Doordat alles nog in oude staat was, viel het niet mee om een geschikte dichting te vinden. De QL 3096 bleek voor de ramen perfect, waarbij de ramen volledig tochtdicht zijn en het beslag niet hoeft te worden bijgesteld. De met het KOMO-certificaat aangetoonde kwaliteit en duurzaamheid overtuigde de klant. Hij was blij met de eenvoudige montage en de prima begeleiding van onze kant.”

Schlegel heeft in samenwerking met instituut SHR/SKH in Wageningen maar liefst 102 Q-Lon dichtingen laten classificeren. De meest belangrijke elementen van de KOMO-classificatie zijn de terugvering en de terugvering op lange termijn. Nagenoeg alle Q-Lon dichtingen scoren in vergelijking met andere dichtingsmaterialen (zeer) hoog op dit gebied. Er hoeft minder service verleend te worden op klachten die bij andere dichtingen na verloop van tijd sneller optreden.


Richard Koopman, Project Manager van aannemer Burgy Bouwbedrijf:

”Wij hebben gekozen voor Q-Lon op basis van de in het KOMO-rapport aangetoonde kwaliteit en levensduur. Door de goede ondersteuning van Gerritse hebben wij de klant kunnen leveren wat er werd verwacht. In het Amstel hotel is alleen het beste genoeg.

Het grote dichtingsvermogen en de eenvoudige verwerking maakt Q-Lon uitermate geschikt voor restauratiewerkzaamheden. Met Q-Lon kunnen niet alleen houten, maar ook oude toepassingen van aluminium en kunststof weer goed worden gedicht.

Bekijk hier de pdf