JPM Kok

Laatste nieuws

Q-Lon: Polyurethaan schuimdichtingen

Al bijna 50 jaar lang beproefd en getest!

Q-Lon, gemaakt uit een unieke combinatie van materialen en met ongeëvenaarde technische prestaties ten opzichte van andere dichtingen, biedt zelfs onder extreme omstandigheden de meest voortreffelijke prestaties.

De voordelen van Q-Lon schuimdichtingen

1. Uitstekend Geheugen
Q-Lon behoudt zijn originele vorm, zelfs na langdurige drukvervorming, dankzij zijn uitstekende geheugenfunctie.

2. Stabiliteit
Met minimale rek, veroorzaakt door een star inzetstuk of inwendig glasvezelkoord, biedt Q-Lon buitengewone stabiliteit.

3. Gemakkelijke Compressie
Q-Lon vereist lage drukkrachten voor compressie en wordt niet beïnvloed door temperatuurschommelingen.

4. Akoestiek
Ervaar voortreffelijke akoestische prestaties met Q-Lon schuimdichtingen.

5. Thermische Geleidbaarheid
Geniet van ongekende thermische prestaties voor optimale isolatie.

6. Bestand tegen Verf en Beits
Q-Lon behoudt zijn eigenschappen, zelfs wanneer blootgesteld aan standaardverf en -beits.

7. Gestabiliseerd
Bestand tegen verrotting, schimmel, uv-licht of ozon, garandeert Q-Lon langdurige betrouwbaarheid.

8. Diverse Kleuren en Toepassingen
Kies uit een scala aan kleuren, waaronder wit, zwart, bruin, grijs, en meer, geschikt voor diverse toepassingen.

9. Ruim Toepassingsbereik
Q-Lon is geschikt voor zowel extreem koude als warme weersomstandigheden, met een ruim toepassingsbereik.

Schuim:
Kern van polyurethaanschuim (PU)
: Q-Lon’s Polyurethaan Schuimdichtingen zijn gebouwd op een kern van polyurethaanschuim, wat resulteert in uitzonderlijke duurzaamheid en superieure herstelprestaties. Dit schuim biedt niet alleen uitmuntende isolatie, maar behoudt ook zijn vorm en functie onder diverse omstandigheden.

Film:
Polyethyleenfolie (PE)
: De aanwezigheid van polyethyleenfolie met een glad of geruit oppervlak geeft de dichtingen veelzijdigheid en maakt ze weer- en UV-bestendig. U kunt vertrouwen op langdurige bescherming zonder concessies te doen aan het visuele aspect.

Drager:
Polypropyleen (PP),
polycarbonaat of met glasvezelkoord: De drager, vervaardigd uit hoogwaardig polypropyleen, polycarbonaat, of met glasvezelkoord, voorkomt rek en krimp. Deze technische precisie zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid in diverse toepassingen.

Energie-efficiëntie: Besparen op energiekosten

Dankzij de karakteristieke zachtheid en het aanpassingsvermogen van Q-Lon hebben ramen een lage drukkracht nodig bij het sluiten. Q-Lon blijft daarom een goede afdichting, zelfs als het raam veranderingen ondergaat door temperatuurschommelingen of veroudering. De Q-Lon polyurethaan schuimdichtingen zijn specifiek ontworpen met het oog op energie-efficiëntie. De duurzame samenstelling van polyurethaan zorgt voor een effectieve afdichting, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd. Hierdoor kan er aanzienlijk bespaard worden op energiekosten, terwijl het binnenklimaat comfortabel blijft.

Duurzaam: Langdurige prestaties

De externe polyethyleenvoering wordt niet aangetast door verf, reinigingsmiddelen of kleurstoffen. De hoge weerstand tegen atmosferische omstandigheden en UV-straling zorgt ervoor dat Q-Lon zeer lang meegaat. De dichtingen zijn specifiek vervaardigd met duurzaamheid in gedachten. De weerbestendige eigenschappen van polyurethaan zorgen ervoor dat de dichtingen bestand zijn tegen de elementen en langdurig optimale prestaties leveren. Dit resulteert in een langere levensduur en minimaliseert de behoefte aan vervanging. 

Geluidsisolatie: Uitzonderlijke akoestische isolatie

Dankzij het uitzonderlijke akoestische isolatievermogen met een hoog compressievermogen bied Q-Lon  uitstekende geluidsreductie. De uitstekende geluidsisolerende eigenschappen van Q-Lon dragen bij aan een rustige en comfortabele leefomgeving. De dichtingen verminderen effectief geluidsoverlast van buitenaf, waardoor bewoners kunnen genieten van een vredige en serene leefomgeving.

Zeer lage thermische geleiding: 3 tot 6 keer beter dan andere materialen

Q-LON polyurethaan dichtingen bieden het laagste thermische geleidingsvermogen op de markt (0,04 W/m-K bij 0ºC), 3 tot 6 keer beter dan andere materialen.

Q-Lon FR: Brandvertragende dichtingen

Q-Lon FR vertraagt effectief de snelheid van vlamuitbreiding en voorkomt verspreiding van brandbaar materiaal, waardoor het een weloverwogen keuze is voor situaties waar brandveiligheid cruciaal is. Door het doeltreffend vertragen van het binnendringen van vuur en het verminderen van de snelheid van vlamuitbreiding, minimaliseert Q-Lon de impact van brand en waarborgt het een veilige omgeving.

Alle brandvertragende dichtingen voldoen aan EN 13501-1, klasse E, de brandclassificatie van bouwproducten en bouwelementen die de reactie van het product op brand test.

Kijken naar de toekomst: Cradle to Cradle

In de snel evoluerende wereld van duurzaamheid en milieubewustzijn hebben ook wij ons aangepast aan de groeiende vraag naar meer duurzame productieprocessen en efficiënter gebruik van hulpbronnen. Als reactie op de overgang naar een circulaire economie hebben wij ons toegewijd aan het gebruik van materialen en producten zonder schadelijke chemicaliën, zonder daarbij concessies te doen aan de hoge kwaliteitsnormen.

Cradle to Cradle certificering:

Schlegel heeft in 2020 deelgenomen aan het Cradle to Cradle certificeringsprogramma, dat duurzaamheid bevordert door de transformatie naar het produceren van producten met een positieve impact. Het Cradle to Cradle Certified® Products Programme evalueert producten over vijf categorieën van menselijke en ecologische gezondheid. Deze omvatten gezondheid van materiaal, circulaire economie, hernieuwbare energie & koolstofbeheer, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

De Cradle to Cradle benadering:

  • Gezondheid van het materiaal: Producten worden ontworpen en ontwikkeld via een proces van inventariseren, beoordelen en optimaliseren van chemische materialen.
  • Circulaire economie: Schlegel omarmt de principes van de circulaire economie, waarin producten blijven in een eeuwigdurende cyclus van gebruik en hergebruik, waardoor afval tot het verleden behoort.
  • Hernieuwbare energie & koolstofbeheer: Bij de productie van Schlegel’s producten wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energie, waarmee ze een duurzame stap zetten in de richting van een groenere toekomst.
  • Waterbeheer: Water, als waardevolle hulpbron, wordt beschermd om schoon water beschikbaar te houden voor mensen en alle andere organismen.
  • Sociale rechtvaardigheid: Schlegel erkent de impact van bedrijfsactiviteiten op mensen en natuurlijke systemen en streeft naar sociale rechtvaardigheid gedurende de gehele productiecyclus. 

Cradle to Cradle als voorkeurscertificering:

Cradle to Cradle wordt erkend als een voorkeurscertificering voor producten door vele toonaangevende merken, organisaties en duurzaamheidsnormen. Voor ons is dit slechts de eerste stap naar ambitieuzere doelen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het benadrukt onze voortdurende inzet voor een positieve impact op zowel mens als milieu.