JPM Kok

Merken

Allwin

Allwin Schuiframen

Schuifraam historie
De oorsprong van het verticaal te openen houten schuifraam ligt al zo’n drie eeuwen achter ons. Het is onderdeel van een Nederlands-Angelsaksische traditie, waarbij het aanvankelijk werd toegepast in hoogwaardige architectuur zoals kastelen, banken en herenhuizen. Pas later vond het klassieke schuifraam zijn weg naar de ‘normale ‘woningbouw.

De voordelen van het houten schuifraam zijn duidelijk, de nadelen helaas ook.
Het originele schuifraam was mooi, elegant, gedistingeerd en ruimtebesparend, want het draaide niet in of uit. Maar het liet kou, vocht en tocht door en leverde energieverlies en geluidsoverlast op. Het haperde soms en klapperde in de wind. Daardoor is het in de tweede helft van de vorige eeuw uit de gratie geraakt en verdrongen door houten kozijnen met draaiende delen, waarmee betere kierdichting kon worden gerealiseerd. Ook kwam achtereenvolgens aluminium en kunststof kozijnen in zwang.

ALLWIN toepassing
Geschikt voor elke bouwstijl.
Het hart van het ALLWIN -systeem bestaat uit de meerdere aandrukunits, die aan het raam zijn gemonteerd. Bij het sluiten van het raam wordt dit mechaniek door het gewicht van het raam geactiveerd, waarna het raam volledig klemvast tegen het rubberen afdichtingsprofiel wordt aangedrukt Hierdoor wordt – voor het eerst in de geschiedenis van het schuifraam – een wind- en waterdichtheid verkregen die zich kan meten met alle moderne kozijnen.

Door de onzichtbare verwerking laat ALLWIN een grote ontwerpvrijheid toe en kan het systeem in vrijwel alle bouwstijlen worden toegepast. ALLWIN is in het bijzonder geschikt voor toepassing in beschermde stadsgezichten (behoud van het oorspronkelijke ontwerp), onderscheidende nieuwbouw (bijvoorbeeld in neo-klassieke stijl) en monumenten (waarbij de ramen in zodanig slechte staat verkeren dat deze niet meer te repareren zijn). Vooral door zijn uitzonderlijk hoge wind- en waterdichtheid is het gepatenteerde ALLWIN -systeem uniek in zijn soort. Naast een authentiek uiterlijk, garandeert ALLWIN een hoogwaardig woon- en werkcomfort door de perfecte thermische isolatie. Bovendien wordt een energiebesparing van wel 30% gerealiseerd.

Kenmerkend Allwin Schuifraambeslag:

  • Hoogte schuivende deel van 620 tot 2300 mm
  • Maximum oppervlak schuivend deel 3 m2
  • Maximum gewicht 150 kg
  • Houtafmeting: elke afmeting en vorm welke geschikt is voor kozijn- en raamproductie
  • Inbraakwerend volgens NEN 5096 (klasse 2)
  • Mogelijkheid tot inhaken in bestaand kozijn
  • Wind- en waterdicht tot 650 Pa: dit is de hoogste waarde
Allwin-schuifraam